Без води можуть залишитися рівняни. Після зупинки ВАТ "Рівнеазот" його очисні споруди припинять переробляти нечистоти з Рівного. А потужностей водоканалу щоб справитися з усіма міськими стоками не вистачить. Тому аби попередити екологічну катастрофу комунальники змушені будуть обмежити подачу води до осель рівнян. Про наслідки зупинки хімічного гіганта розкажуть наші журналісти.

Рівне може захлинутися у власних нечистотах. Такі наслідки чекати обласний центр у разі повної зупинки ВАТ "Рівне азот". Адже підприємство переробляє понад три чверті міських стоків. Рішення про припинення роботи хімічного гіганта його керівництво прийняло напередодні. Після того, як трансгаз понизив тиск блакитного палива для Азоту до критичної межі.

Ситуацію на ВАТ „Рівне азот” щогодини моніторять у облводоканалі. Тут готові миттєво знизити тиск води у міських мережах більш ніж на третину і перейти до подачі води за графіком. Аби зменшити навантаження на каналізацію. Нинішню ситуацію на АЗОті керівництво водоканалу називає безпрецедентною.

Допомогти намагається і міська влада. Чиновники Рівного теж шукають шляхи виходу з кризи.

Ситуацією на підприємстві вже зацікавились у обласній прокуратурі. Там на зустріч зібрали представиків підприємств та місцевої влади. Щоправда про конкретні свої дії, аби допомогти вирішити ситуації, правоохорнці наразі не розповідають