Досі у Києві перебувають сотні, а може й тисячі рівнян. Там працюють наші колеги журналісти, власкори центральних телеканалів. До столиці мешканці Рівненщини збираються щодня. На майдані навіть є намет, де записують добровольців і складають списки. Звісно чимало і таких, хто дістається Києва самотужки. Рівняни у суботу приєдналися до автопробігу, який стартував у Львові. По дорозі львів’яни забирали іванофранківців, волинян, рівнян і житомирян. «Рівне 1» проводжав місцевих автолюбителів.

9-та ранку суботи. Негода, вітер. Біля зоопарку людно. З десяток легковиків, вантажівка та мікроавтобус збираються разом, щоб рушити на Київ.

Серед водіїв є і жінка, хоча організатори попереджали, що у далеку дорогу беруть лише чоловіків.

У Білій Криниці недовга зупинка, чекають автоколону зі Львова. До рівненських автомобілів приєднується ще з десяток галичан. Інші далеко попереду. Планують зустріч і об’єднання автоколони у Житомирі. Наприкінці дня стає відомо, що водії дісталася у Київ без пригод – ніхто автомобілів не зупиняв.

Вже наступного дня місцеві водії влаштовують автопробіг Рівним. Майже 3 десятки автомобілів з українською та європейською символікою стартують від луцького кільця, їдуть Соборною, Чорновола, Степана Бандери, Набережною, Шухевича. Фініш – на вулиці Гагаріна. Водії кажуть, що у такий спосіб підтримують майдан ті, хто не зміг поїхати до столиці. Зустрічні та супутні авто здебільшого вітають автопробіг.

Водії обіцяють їздити у Київ стільки, скільки буде необхідно, щоб в Україні закон був однаковий для всіх, а винних у беззаконнях покарали.