Зима близько. Першим снігом вона нас вже випробувала. Комунальники в очікування гарячого сезону, водії поспішають перевзути свої автомобілі. Втім, під час снігопаду аварійні ситуації можуть викликати не лише дороги, а й заліплені снігом світлофори й дорожні знаки. Яка ситуація у Рівному разом із громадським активістом вирушили перевіряти і ми.

Завірюха, яка розпочалась у понеділок за лічені хвилини зробила так, що дорожні знаки вкрились білою плівкою. Окрім, слизьких доріг для водіїв додалися ще суцільно білі вказівники. Таких знаків достатньо на вулиці Курчатова.

Щоб дізнатись, як рухатись далі і не порушувати правила дорожнього руху, вмикаємо аварійку. Добре, що в багажнику знайшлась щітка.

Їдемо далі. Вулиця Данила Галицького. Теж достатньо дорожніх знаків, про значення яких можна лише здогадуватись. Така ж ситуація на Льонокомбінатівській. Дорогою зустрічаємо патрульну машину працівників державтоінспекції. Говорять, за чистку дорожніх знаків відповідає шляхово-експлуатаційне управління. А засніжені вказівники часто призводять до порушень водіями правил дорожнього руху.

Чистити їх повинні працівники ШЕУ. Далі дорогою зустрічаємо і їх. Вулиця Костромська. Працівник шляхо-експлуатаційного управління підтверджують, що ця робота у їх компетенції.

Далі перехрестя вулиць Київської і Данила Галицького. Ситуація така ж. Лише у центральній частині міста знаки чисті. Чотири дні водії у Рівному навмання розрізняли дорожні знаки. За одну ніч сніг розтанув та полегшив роботу працівникам ШЕУ. Втім, зима лише розпочалась, синоптики обіцяють сніжну зиму, яка принесе ще чимало сюрпризів. Хочеться вірити, що вони будуть лише приємними.