За статистикою, в Україні наразі мешкає близько 70 тисяч незрячих людей, але, за неофіційними даними, їх утричі більше. Вагому допомогу таким людям надає всеукраїнська добровільна громадська організація інвалідів по зору. Як діє ця організація на Рівненщині та чим допомагає таким людям влада?

Українське товариство сліпих, засноване 4 червня 1933 року, щоб опікуватись людьми з вадами зору. А на Рівне нщині ця організація з`явилася у 1947 році. На урочистостях, присвячених "Міжнародному дню інваліда" УТОС ще раз нагадав про значимість своєї діяльності.

УТОС висловив подяку меценатам та чиновникам. Влада, в свою чергу тісно співпрацює з організацією людей з особливими потребами.

Як кажуть керівники місцевих організацій українського товариства сліпих, їхнє об`єднання перш за все піклується про захист прав та інтересів осіб із проблемами зору про їхній добробут , а також трудову та медичну реабілітацію.

Інвалідам по зору доступні музика, література, театр. Аматори художньої самодіяльності беруть участь у фестивалях УТОС. Але працевлаштування для людей з вадами зору, хоча поліпшилось, але все одно залишається проблемою, кажуть фахівці.