"Музейні гостини" - відкривають нові імена народних умільців. Уже 16 рік поспіль майстри з усієї рівненщини приїздять до обласного центру, аби порадувати відвідувачів своїми новинками. Відтак щороку до когорти місцевих майстрів приєднуються молоді і імениті з інших областей.

На „музейні гостини” рівняни чекають щороку. Адже тут на подвір’ї краєзнавчого музею – можна побачити найкращих народних умільців, пройти майстер-клас, та головне придбати корисну річ. Відтак і самі майстри щороку відвідувачів радують новинками.

Не уявляють гості цього свята без майстер – класу з гончарства. Учитель майстер з поліського краю міста Березне. Віктор Андрощук єдиний у регіоні виготовляє чорну димлену кераміку , саме він і вчить юних гончарів.

Катя на майстер-клас прийшла вдруге, каже минулоріч зліпила глечика, а сьогодні хоче мати ще й тарілку виготовлену власноруч.

Організатори свята розповідають – Музейні гостини для усіх відвідувачів. Адже тут представлено різні види мистецтв. Від найдавніших до сучасних . Поліська вишивка – і на рушниках, і на сорочках, вироби з соломки та лози, писанки, різьба та розпис по дереву. І звичайно – гончарство. Із сучасних мистецтв - розпис по склу, макраме, та вироби з бісеру. Усього понад сотня майстрів.

Організатор „Музейних гостин”, Алла Українець розповідає Музейні гостини відомі далеко за межами Рівне нщини. Цьогоріч приїхали майстри з Хмельницького, Києва, Івано-Франківська, та Волинської області. А вже наступного року планують запросити гостей з Полтавщини.