Рівняни заборгували понад 13 мільйонів гривень за водопостачання та водовідведення. Однак ще більший борг висить за Державою. Відтак, підприємство опинилося у борговій ямі, адже тарифи не переглядали кілька років. З від'ємними показниками підприємство виявилось важким тягарем для обласної влади, його таки вирішили позбутись.

Що робити зі збитковим Рівне облводоканалом? До цього питання знову повернулися депутати обласної ради. Ще у 2011 році вони прийняли рішення про його передачу у власність територіальної громади Рівного. Однак, вже на першій робочій нараді міський голова виступив проти такої перспективи.

Володимир Хомко пропонує цей тягар розділити навпіл. Принаймні, допоки не переглянуть тарифи. А це зробити поки що неможливо, запевняє директор підприємства Андрій Карауш.

Нині держава заборгувала водопостачальному підприємству 139 мільйонів гривень. Фахівці кажуть, борги підприємства списує лише АЗОТ.

Депутати обласної ради наголосили, яке б рішення не прийняли, обов'язково потрібно зберегти пільги для мешканців району, звідки іде відбір води та вжити заходів щодо будівництва на р.Горинь шлюзів-регуляторів. Після дискусії, члени робочої групи спільні в одному - місто і справді не потягне збиткове підприємство.

Вислухавши всі думки та пропозиції фахівців і депутатів, робоча група вирішила вивчити усі матеріали, особливо фінансове становище підприємства. Остаточні рекомендації прийматимуть вже наступного понеділка.