Книги бувають цікаві, захоплюючі, фантастичні, для дітей та дорослих, а ще креативні. Сьогодні рівнянам представили колекцію креативних книг ручної роботи. Це казки, які написав рівненський школяр. Мама автора спочатку запропонувала їх вишити, згодом настільки захопилися, що втілення ідеї набуло декоративно-ужиткового характеру.

У креативній колекції -18 креативних книг-казок. Першою побачила світ у листопаді 2011 року вишита книга "Їжачок Сто Голочок". Казку написав рівненський школяр Андрій Медведєв. Його мама, автор проекту, вирішила підтримати сина, і вишити першу книжку.

Після вишитих книг, колектив вирішив реалізувати й інші ідеї. Нині у колекції є - бурштинова, різьблена та випалена на дереві, солом'яна, бісерна, в'язана, мереживна, м'яка та гербарна. До виготовлення кожної з них підшукували не просто майстрів, а творчих людей.

Невдовзі з'являться книги з солоного тіста, та глини. На виготовлення однієї книги потрібно від одного до шести місяців. Художниця Наталія Серветник малює до креативних книг ілюстрації. Каже, спочатку казки читає своїм трьом діткам, а лише потім береться за роботу.

Скільки коштують креативні книги, автори не зізнаються. Однак найдорожчою називають не бурштинову, а бісерну. Кілька книжок вже робили на замовлення. Демонструють арт-видання у музеях, виставках, та школах.