У два села Тесівської сільської ради Острозького району підвели газопровід. Селяни радіють, влада пишається. Цифри не червоніють - нині Острозький район газифікований на 75 відсотків.

Острозькі села Тесів та Хрінів на Гощанському напрямку були останніми в черзі на газифікацію. Колишній сільський голова Іван Гулюк пам'ятає, яким довгим та складним був цей шлях. І перешкоди та непорозуміння були не тільки зі сторони влади, але й самих людей.

Сьогодні порадіти за тих, хто вирішив змінити дрова на газ приїхали гості з області - голова адміністрації та керівник Рівне газу.

Загалом лише в Острозькому районі із 24 сільських громад негазифікованими залишилися 4. Вони знаходяться надто далеко від мережі. І на будівництво газопроводу лише до однієї сільради необхідно понад 20 мільйонів гривень. В області таких коштів немає, втім ідею газифікації район не залишає.

Чиновники підрахували, аби замінити газ на електрику, потрібно буде вдвічі більше коштів. Тому заміну блакитному паливу наразі більше не шукають, а працюватимуть над подальшою газифікацією району.