Врятувати від голодної смерті господарів рівненського неба. Таку благородну мету поставили собі організатори та учасники сьомого конкурсу "Годівничка для синички", який відбувся у рівненському палаці дітей та молоді. Натхненні шестикласники не тільки змагалися у своїх знаннях про птахів, але й збудували їм з десяток повітряних годівничок, які відтепер прикрашатимуть дерева в місті.

Екологічний клуб рівненського палацу дітей та молоді зібрав у себе представників чи не усіх шкіл міста. По троє шестикласників - знавців птахів сформували крилаті команди, які виборювали у різних конкурсах звання найбільшого пташиного друга. Змагання не складні, проте цікаві, діляться учасники.

Організатори конкурсу впевнені, за допомогою гри можуть навчити дітей дбати про братів наших менших крилатих, які з настанням холодів ризикують вмерти не так від холоду як голоду.

Погодувати пташок узимку нескладно, запевняють школярі. Більшість з них робить це з задоволенням і регулярно.

А ось щоб було куди класти їжу, школярі змайстрували ще й диво-годівниці. Ці витвори шкільного мистецтва спочатку оцінить поважне журі, а вже потім й самі новосельці.

Екологи палацу учасниками конкурсу задоволені. Кажуть, діти допитливі та кмітливі. Багато знають про птахів та про збереження природи рідного краю. Кращі команди вони нагородять спеціальними грамотами, втім головним здобутком усього проекту вважатимуть врятованих від голодної смерті пташок.