Уже три місяці рівняни живуть без свого очільника — міського голови. Нагадаємо він пішов з життя всередині лютого. Відтоді чиновники чекали сорок днів зі зверненням до Верховної Ради щодо призначення виборів міського голови у Рівному. Однак тепер депутати Верховної ради зволікають з призначенням позачергових виборів. Рівняни переконані – нині обранцям не до дрібних містечкових проблем.

Про позачергові вибори міського голови рівняни говорять вже давно. Однак аби переконані замінити багаторічного очільника міста Віктора Чайку – достойних кандидатів немає. Тим часом місцеві політики та чиновники, до перегонів таки готові. Хоча прізвища кандидатів ще не називають. Пояснюють у Верховній раді не призначили дати позачергових виборів, відтак говорити про претендентів ще зарано.

З чиновниками погоджуються і рівняни, кажуть у Києві ще свій ласий шматок не поділили, куди їм до Рівного братися. Однак відсутність міського голови у місті відчувають.

Громадські активісти – очікували вибори на кінець червня, за умови рішення нардепів у квітні . Однак тоді у народних обранців часу на провінційе місто не вистачило. Нині сподіваються вибори призначать хоча б на вересень, коли вже столицю нарешті поділять. І запевняють Рівне не Київ, тому підвищенного інтересу, політики, до нього немають .

Коли рівняни знову матимуть Батька, саме так вони називали улюбленого мера, наразі не відомо. Це місце готові посісти – чи не усі заступники міського голови, керівники комунальних підприємств, бізнесмени і політики.