Про це повідомила на брифінгу заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Думановська.

Вона розповіла, що вже до кінця тижня батьки можуть щепити 180 дітей. А за тиждень в область надійде ще 28 тисяч 450 доз.

У такий спосіб влада разом з медиками намагається реабілітуватися за спалах кору на Сарненщині. Наприкінці жовтня у селі Цепцевичі захворіли діти, більшість з них не були щеплені через відсутність вакцини.

Медики наполегливо рекомендують батькам щеплювати малюків, оскільки це найкраща профілактика від інфекційного захворювання. І переконують, що саме відмови стали головною причиною епідемії в Сарненському районі.

Там на кір вже захворіли 450 дошкільнят і учнів, з яких майже 300 дітей не вакциновані, розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Бойко. Загалом в області зафіксовані 4 тисячі відмов батьків від профілактичних щеплень. Більше половини з них – у Сарненському районі.

Водночас, за твердженнями медиків, імунізація дозволяє якщо не вберегти малюка від захворювання, то однозначно полегшує його перебіг. Вони також запевнили, що в Сарненському районі нема ускладнених випадків. Крім того, аби локалізувати спалах епідемії кору, дотримуються чітких протиепідемічних заходів. Так, у медзакладах облаштували окремі входи для хворих і здорових дітей, аби обмежити їх контактування.

Тим часом спеціальна комісія вивчає можливість продовження канікул для школярів.