У Новосілках Здолбунівського району громада посварилася із головою сільради через дорогу. А точніше - через її відсутність. Місцеві розповідають, сільську вулицю мали зробити ще минулоріч і навіть виділили на це гроші. Однак уже й 2013 рік збігає, а жодних робіт досі не велося.

Сьогодні першокласник Давид після завершення уроків змушений перевзуватися в гумові чоботи, метрів за 500 від хати. Допомагає йому у цьому мама. Жінка бідкається, через відсутність дороги мусить постійно контролювати малого. Аби той не намочив ноги і від того не захворів.

Замість дороги - суцільне болото на вулиці Лісовій. Її мешканці скаржаться, сюди навіть енергетики не заїжджають аби пообрізати гілля дерев. Та й медикам сюди - зась.

В 2012-му на сесії Новосілківської сільської ради виділили на ремонт дороги 120 тисяч гривень. На облаштування ще однієї сільської дороги депутати вділили 40 тисяч гривень. Покриття на одній з'явилось, на іншій ж - ні. Люди пояснюють таку вибірковість по-своєму.

Сільський голова всі звинувачення відкидає. Каже, він як посадова особа не є розпорядником коштів. За дорогу ж, яку зробили на початку року, з фірмою-підрядником казначейство досі не розрахувалось. Як тільки гроші перерахують одразу почнуть ремонтувати проблемну сільську вулицю.

Проте люди вже не вірять сільському голові. Кажуть, звертатимуться за допомогою до районного і до обласного керівництва. До слова на вулиці, де дорога не дочекалась ремонту, дворів удвічі більше, ніж на тій, де живе сільський голова.