Одні землю не можуть поділити, а інші продають без документів та дозволів. Розслідуванням розкрадання родючих чорноземів у Гощанському районі займається районна прокуратура. Таємниці слідства розголошувати не можуть, однак підозрюваних вже мають. І переконують, що зупинять зловмисників, котрі наносять шкоду державі.

50 КАМазів родючого чорнозему вивезли за кілька годин трасою Київ-Чоп перед відеокамерами спритні підприємці у Гощанському районі. Жителі села Підліски розповіли, що великогабаритні вантажівки курсують тут не один день. Придбати кілька тонн землі міг кожен охочий. А брали її біля місцевого ставка.

Проте ні прокурор, ні начальник міліції, ні голова Гощанської райдержадміністрації не чули про розкрадання чорноземів у них під носом.

Одразу після журналістів на місце події виїхали правоохоронці. За кілька днів вони з'ясували, кому належить техніка. А експерти визначають, яка площа розкопана, яка сума збитку завдана державі. Та з чиєї вини почалися злочинні дії.

З неофіційних джерел стало відомо, що "продавці" планують відновити свій бізнес, як тільки стихне шум навколо розкрадання чорноземів у селі Підліски.