Як задовольнити бажання рівнян і не встрягнути у скандал. Про це думатимуть і депутати, і можновладці щоразу, коли ділитимуть землю. Мікрорайон Тинне стане наступним великим житловим масивом, який віддадуть під індивідуальну забудову.

Як чесно, прозоро і зрозуміло для людей роздавати землю під індивідуальну забудову вирішували на засіданні спеціально створеної комісії депутати Рівне ради та чиновники. Ласим шматком, який ділитимуть між рівнянами, стане 75 гектарів майбутнього мікрорайону Тинне.

Найбільша проблема масиву - відсутність комунікацій та доріг. Ні водогонів, ні каналізації, ні освітлення, ні зв'язку. На одну центральну дорогу необхідно буде щонайменше 20 мільйонів гривень. У міському бюджеті на прокладання мереж коштів немає. Тому витрати ляжуть на кишені забудовників.

Проект забудови мікрорайону створили понад 5 років тому. Відтоді змінилися і ціни на будматеріали, і пріоритети. Тому в найближчий місяць депутати разом з проектантами рахуватимуть вартість комунікацій та вноситимуть зміни до плану забудови згідно з сучасними запитами. Однак відкладати початок освоєння земель на безрік влада не бажає.

У черзі за земельними ділянками нині перебуває 2871 людина. Чиновники переконують, що у Рівному землі під забудову чи садівництво вистачить усім бажаючим. А згідно з чинним законодавством отримати 10 соток має право кожен українець, котрий досягнув повноліття.