За 5 днів - 42-є хворих на кір. Інфекція спалахнула в Цепцевичах Сарненського району. Загалом у районі за півтора місяці – понад півтисячі хворих. Місцеві медики кажуть, вакцину від кору недоотримували, вони й нині відсутня, хоча району необхідні екстрені методи профілактики.

Мама 7-річного Дмитрика із села Цепцевичі не розуміє, як так сталось, що син важко перехворів на кір, хоча і був вакцинований.

За допомогою до медиків ще два тижні тому звернулось 42 дитини, усі учні Цепцевицької школи. Більшість із них – від кору не вакциновані. Дехто – через відсутність вакцини, дехто – через релігійні переконання.

Нині діти з легким перебігом захворювання знаходяться на амбулаторному лікуванні. Цепцевицька школа - зачинена на канікули. У навчальному закладі одразу ж посилили дезинфікуючий режим.

За статистикою головних епідеміологів за 10 місяців – зареєстровано близько півтисячі хворих на кір у тільки цьому районі. Останній спалах вимагає екстеренної імунізації дітей, але комбінованої вакцини немає, хоча епідеміологи шукали допомоги і в місцевих бюджетах і звертались у МОЗ.

Антивакцинальна пропаганда зробила свою справу і ми пожинаємо плоди)

У цьому районі кір ще трясе близько 40 сіл. Тож без наявності необхідної вакцини медики не беруться прогнозувати, як Рівне нщина перенесе цей спалах.