Порятунок утопаючих справа рук самих потопаючих. Відому приказку хочуть спростувати рівненські рятувальники. Сьогодні стартував черговий купальний сезон. Чи готова рятувальна служба рівного до спасіння душ необережних відпочивальників дізнавався Ігор Шумик.

Купання в недозволених місцях та ще й під градусом головні причини нещасних випадків на воді, розповідають рятувальники. Додають рідко хто відмовиться від чарки-другої та ще й в сонячну погоду. Андрій вже вісім років працює водолазом, розповідає найгірше у роботі діставати утоплеників. Переконує не кожен може це витримати. Адже доводиться бачити чимало смертей, особливо важко коли гинуть діти.

Вистачає клопоту ї з обладнанням. Водолазний костюм не злегких, розповідають рятувальники. Тому аби не залишитись під водою, перед кожним зануренням все ретельно перевіряють.

На Рівне нщині понад 80 спеціально облаштованих місць відпочинку. За водоймами слідкують рятувальники. Попереджають про небезпеку.

Проте жодні застороги рятувальників не допомогли восьми втопленикам, які загинули з початку року в області. Тому МНСники вкорте закликають не забувати про елементарні правила безпеки на воді, не відпускати на водойми дітей без нагляду, а ще розраховувати свої сили при запливах на далекі відстані.

Незважаючи на офіційний початок купального сезону рятувальники радять не поспішати лізти у воду. Вода ще не прогріта. Інакше можна підхопити простуду.