Відкрите поіменне голосування депутатів - лакмусовий папірець їхньої порядності та чесності. Однак частина депутатського корпусу Рівнеради не завжди вважає за доречне публічно висловлювати свою позицію, виправдовуючись то власною безпекою, то інтересами виборців. Опозиція наполягає, що всі голосування мають бути поіменними. НЕопозиція голосує "згідно регламенту". Такі дії депутатів рівняни не схвалюють, і тому звернулися до суду, аби Феміда змусила обранців бути відкритими.

Подав до суду на депутатів Рівне ради громадський діяч аби змусити обранців голосувати відкрито і чесно з усіх питань. А Суд визнав, що жодних порушень щодо процедури голосування у регламенті немає. І уповноважені виборцями цілком законно прагнуть приховати свої "за" і "проти".

Рішення суду дасть можливість владі приховувати підкилимні домовленості, вважає інший громадський діяч. А на суспільно важливій темі голосування можна зробити собі ім'я.

Зараз у цій залі порожньо і тихо. А вже завтра депутати знову голосуватимуть за важливі для міста і виборців питання.

Хто і як віддаватиме свій голос під час таємного голос дізнаються лише зацікавлені. А от виборці та журналісти на екранах спостерігатимуть голі цифри.

Як голосуватимуть депутати Рівне ради далі залежить виключно від їхньої доброї волі та власної порядності. Чи всі 53 представники депкорпусу високоморальні громадяни покажуть наступні голосування на сесіях.