За круглий стіл перемовин сіли представники влади, фіскальних органів та бізнесмени. Одні закликали - не ігнорувати закон та платити податки, інші просто кивали та просили законодавство удосконалювати.

Петро Дубас сьогодні приклад для інших. Він опинився у числі тих, хто найсумлінніше в області платить побори. За це отримав грамоту. У цьому році, каже, податків платитиме менше, бо зменшилось споживання газу промисловими підприємствами. Проте цифри не малі. ПДВ - 22 з половиною мільйони, податок на прибуток - 9 з половиною мільйонів гривень. Зізнається, як би не змінювалась податкова політика - він все одно усе сплачує.

Бути сумлінними платниками податків закликала рівненських бізнесменів радник Президента Асоціації платників податків України Ганна Білоцерківська. Саме ця громадська організація вже 15 років пролягає мостом примирення між владою та бізнесом. До асоціації скарг від бізнесу на податківців меншає. Але не все ідеально.

Підписання меморандуму про співпрацю митників податківців та бізнесменів і вручення грамот пройшло в атмосфері урочистій. Про проблеми гостро говорити ніхто не наважувався. Обмінялися побажаннями та сподіваннями. А от що дасть цей документ примирення - сформувати чітко не змогла жодна зі сторін.