Запобігти біді вдалося лише завдяки пильності сусідів.

Андрію Мойсеєнко 90 років. Він проживає сам у багатоповерхівці на Соборній. Дружина давно померла. Син мешкає у Росії. Тому до пенсіонера часто навідується соціальна працівниця. Нещодавно їх прийшло двоє. Чоловіку жінки були незнайомі. Повідомили, що старі гроші скоро вийдуть з обігу тому потрібно їх обміняти.

Ви чули є указ про обмін грошовий. Ви повинні свої здати, але треба їхати кудись. Але ця що поруч зі мною сидить, каже але мабуть йому не потрібно буде нікуди їхати. Я йому тут обміняю. А я їм признався о у мене є тисяча гривень. І я зразу їм повірив, уши опустив. Старенький довго не думаючи віддав жінкам тисячу гривень. Ті швиденько зібрались і пішли. Чоловік провів їх у коридор під’їзду. Там зустрів сусідку, розговорився з нею. Жінка відчула запах газу. Коли старенький повернувся в оселю то побачив, що всі конфорки на його плиті увімкнені.

Я користуюсь тільки одною камфоркою, а ці я і не чипав. І дивлюсь а вони всі відкручені, прислухаюсь – шипить. Ну думаю, все вліп я. Їхня задача була, щоб я нанюхався, ліг спати чи втратив свідомість, отака їхня задача була.

Бачили шахрайок і сусіди. Припускають, що працювали жінки по чиїйсь «наводці». Адже шукали лише одиноких пенсіонерів, добре знали як кого звати і де проживають останні.

У них мабуть щось з банками зв’язано. Мабуть, хтось їм наводку дає. Знали що дід пенсію отримав. У штанах у куртках, так себе вільно вели. Я б не сказав що вони з міста. Якісь з села чи району. Газ діду включили, телефонний кабель був обірваний, я ще ходив ремонтувати.

Сусіди старенького відразу звернулись у міліцію. Даний факт правоохоронці задокументували. Але невідомих жінок ще не знайшли.

Від соц. працівниці до Рівне нського МВ надійшло повідомлення, що 90-річного діда ошукали псевдо соціальні працівниці, забравши тисячу гривень. Наразі відкрите кримінальне провадження за ч1. Ст. 190 кку – це шахрайство. Даних осіб розшукують, орієнтування дані всім працівникам міліції Рівне нщини.

Правоохоронці встановили, що псевдо соціальні працівниці хотіли обікрасти ще трьох одиноких пенсіонерів у Рівному. Але останні у грошову реформу не повірили. Коли шахрайок знайдуть, їм загрожує штраф, виправні роботи чи обмеження волі. Втім якщо буде доведено, що невідомі особи хотіли отруїти старенького – жінкам інкримінуватимуть замах на вбивство.