Сьогодні, 16 жовтня, депутати Рівнеради разом із спеціальними службами його демонтували. Такі дії представники влади вчинили, бо ведуть боротьбу із незаконно встановленими тимчасовими спорудами. Минулого тижня такої торговельної смерті зазнав кіоск на вулиці Мірющенка.

Порожній та занедбаний кіоск з ремонту взуття на вулиці Парковій пам'ятають чимало рівнян. Він стоїть там вже близько 15 років. 5 з них - незаконно - кажуть депутати Рівне ради. Тому він у списку невезучих тимчасових споруд, що підлягають примусовому демонтажу.

Попрощатися із власністю господар так і не з'явився. Втім до втрати кіоску таки підготувався.

Комунальники винесли нехитрий крам просто неба. І взялися за розрізання кіоску. Кажуть, його слід пошматувати на частини, щоб можна було потім перевезти до нового місця дислокації - у трест зеленого господарства. Такий показовий демонтаж, запевняють чиновники дає результат. Із великого списку незаконно встановлених споруд, що нині є у депутатів, сьогодні залишилося менше сотні. Підприємці зголошуються та подають необхідні документи.

Показовий демонтаж найближчим часом чекає ще на два кіоски у Рівному. Про конкретну дату чиновники не говорять, лише стверджують, що це обовязково відбудеться, коли будуть готові технічні умови для даної процедури.