Стійки олов'яні солдатики та іграшкова зброя сучасних підлітків не цікавлять. Планшети, автомобілі, віртуальні світи затягують хлопців у свої лабети. Та є й винятки. Підлітки з міста Корець після літніх канікул вразили і однокласників, і вчителів, і місцеву громаду. Адже представили на суд глядачів справжній художній фільм. Хлопці самі написали сценарій короткометражки про розвідників другої світової війни.

Знімали військові будні на околиці рідного міста. Фільм можна переглянути і в їхній групі "FriendFilm" в інтернеті.

Так виглядає війна очима 15-річних друзів із міста Корець. Ідею зняти фільм про події другої світової подав своїм однокласникам Андрій Ільчук. Хлопець сам написав сценарій та запропонував друзям взяти участь у зйомках. Погодилися всі. А він як ініціатор і режисером став, і роль командира зіграв, і оператором частково був.

Андрій розповідає, що до зйомок готувалися понад 2 місяці: шукали військовий одяг, взуття, нагороди, майстрували дерев'яну зброю. На підготовку та зйомки витратили усі літні канікули. Хлопці відповідально поставилися до фільму. Навіть місця боїв шукали в глушині, щоб ніщо не нагадувало глядачам про сучасніть. І старанно вчили ролі та вживалися в образи військових. а ролі отримали згідно з знайденою чи виготовленою власноруч формою. Тарасу Гуменюку довелося грати німця.

Наймолодший Володимир Грог найбільше постраждав у військових діях.

Хлопці настільки захопилися ідеєю фільму, що зняли 4 серії тільки про розвідників. І хай ці серії невеличкі, до 10 хвилин, однак в них вони намагалися показати своє ставлення подій другої світової.

Юні кореччани знімали кіно звичайним фотоапаратом. Без жодної професійної підготовки. У нашої знімальної групи цікавилася новими камерами, вартістю штативу та розпитували про секрети телезйомки. Тому що зупинятися на відзнятому не збираються. На черзі - наступний фільм. І поки шукають на головну роль дівчину.