Керівник Прес-центру ОПОРИ Роман Мартин розповів, що з 12-ти євроінтеграційних законів, прийнятих Верховною Радою України, 4 закони не були підтримані Комуністичною партією України, по 2 – ВО «Батьківщиною» і «УДАРом». Лише 1 закон не підтримала ВО «Свобода».

Віднині на новому сайті rada.oporaua.org, який сьогодні, 15 жовтня, у Рівному презентувала Громадянська мережа ОПОРА, можна прослідкувати як, хто і за що саме голосує у Верховній Раді.

Наприклад, у розділі сайту «Статистика» публікуються рейтинги депутатів, «кабінети» обранців з довідковою інформацією, присутністю їх на голосуваннях та на засіданнях профільних комітетів. Також можна переглянути статистику голосувань по фракціях за усі законопроекти ВРУ VII скликання. Завдяки сайту виборці матимуть змогу в автоматичному режимі порівняти сумісність голосування фракцій.

Під час презентації проекту активісти ОПОРИ розповіли також і про про рівень підтримки так званих євроінтеграційних законів фракціями Верховної Ради та окремо депутатами-мажоритарниками віід Рівне нщини.

Зокрема, за словами ОПОРівців, Партія регіонів та позафракційні підтримали усі закони, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС до саміту у Вільнюсі. Серед депутатів-мажоритарників Рівне нщини лише регіонал Микола Сорока підтримав усі 12 законів. Опозиційні депутати інколи не голосували зовсім, а Микола Кучерук з фракції навіть проголосував «проти».

Депутати-мажоритарники Рівне нщини здебільшого також підтримали євроінтеграційні закони.

Депутат від фракції «Свобода» Олег Осуховський проголосував за 7 законів, спрямованих на євроінтеграцію, та не голосував за 5 законів.

Юрій Вознюк та Валентин Королюк від фракції «Батьківщина» підтримали 8 законів та не голосували за 4.

Їхній однопартієць Микола Кучерук проголосував за 9 законів, один раз голосував проти та двічі не голосував. Депутат також виступив в обговоренні проекту Закону про внесення змін до статті 98 Конституції України (щодо повноважень Рахункової палати).

Микола Сорока від Партії регіонів проголосував за усі 12 євроінтеграційні закони.