Вперше за вісім років гран-прі "Птах, що летить "залишився в Україні. "Фотовернісаж на Покрову" визначив кращих фотомитців 2013 року. Змагались фотохудожники у шести номінаціях - природа, вода, портрет, подорож, фотоарт, та вільна тематика. У кожній з них визначали переможців та дипломантів. Головні нагороди вперше отримали українці. Більше про нові віяння у фотомистецтві - у сюжет "Рівне 1".

Понад 600 митців з 58 країн світу стали учасниками восьмого Міжнародного Салону художньої фотографії "Фотовернісаж на Покрову". Після численних обговорень журі конкурсу обрало найкращі роботи. Нагород удостоїлись майже сотня авторів з усіх куточків світу. Володимир Дубас вдруге став членом журі. Каже, учасники щороку показують новий рівень майстерності.

Гран -Прі за серію потретів присудили автору з Бердичева Володимиру Поліщуку. З 2009 він щороку презентував нові роботи. Каже, за цей час знайшов свій стиль і свою тематику. Цього разу представив шість портретів. Та журі вподобало світлину "Нічний дозор".

Вперше до Рівного на Фотовернісаж приїхала молода авторка з Одеси - Олена Чикарюк. Фотоапарат у руки дівчина взяла всього три роки тому. Відтоді довела -жити у суспільстві можливо, навіть людям з обмеженими фізичними можливостями.

Організатори вернісажу підтверджують високий рівень учасників. Кажуть, нині фотографи все менше використовують фотошоп. Відтак, світлини набувають натурального вигляду.

Журі назвало і кращого автора салону. Це також українець - Віталій Сіпко з Вінниці. Його відзначили за найбільшу кількість прийнятих фотографій. Щоб усі рівняни оцінили майстерність митців світлини розмістили у трьох місцях - краєзнавчому музеї, Злата Плазі та у готелі Мир. А всі учасники отримали традиційні каталоги з найкращими роботами.