У селі Мала Любаша Костопільського району Покрову Пресвятої Богородиці святкували напередодні і по-особливому. Адже це нетільки престольне свято, а й день першої письмової згадки про населений пункт. Тому на день народження села місцеві жителі прийшли цілими сім'ями.

Вірш про рідне село. Хоча зала сільського клубу і простора проте вмістити всіх бажаючих подивитися святковий концерт не змогла. Голова Мало Любашанської сільської ради Світлана Ковальчук розповідає, для жителів населеного пункту Покрова Пресвятої Богородиці свято особливе.

Вперше у давніх рукописах село згадується на початку 16-го століття. Існує легенда, що колись тут жив багатий пан, якому належали довколишні села. У нього було дві доньки. Обидві народилися в один і той же день, лише з різницею в роках, і названі були одним іменем – Люба. Коли дочки виросли і прийшла пора давати придане, батько-вельможа поділив між ними порівну все, що мав. А те село, в якому збудував дім для молодшої з доньок, назвав Мала Любаша.

Посвяткувати та послухати підсумки роботи приїхали і обласні чиновники. Кажуть, територіальна громада села Мала Любаша одна з найактивніших на Рівне нщині .

Наступного року у селі обіцяють зробити гуляння масовішими, адже Мала Любаша святкуватиме своє 380-ти ліття.