Вони сповіщають, який номер рогатика прибув на зупинку, і маршрут слідування. У такий спосіб обласний центр став доступнішим для людей із вадами зору. Цей пілотний проект ініціювали самі слабозорі. Від початку року пристрій випробували на одному тролейбусі. Коли ж побачили гарний результат, встановили всюди, де дозволяли технічні можливості. Чула балакучий тролейбус і журналісти "Рівне 1".

Ось так нині тролейбуси самі розповідають пасажирам, який з "рогатих" прибув і куди він прямує далі. Слабозорі рівняни тепер без сторонньої допомоги можуть самі обрати потрібний маршрут. Вікторія Самчук - інвалід по зору, розповідає: тролейбус єдиний соціальний транспорт, та й заходити у нього зручніше.

У Рівному проживає близько пів тисячі слабозорих. Та користуватись громадським транспортом цим людям вкрай складно. Вікторія Самчук розповідає, минулоріч на конференції у Хмельницьку побачили такий звуковий супровід тролейбусів, завдяки ситемі GPS. Вирішили і в Рівному встановити схожу систему. Пристрій виготовили у Києві. Від початку цього року готовийи зовнішній звуковий інформатор випробували лише на одному тролейбусі.

Інваліди з вадами зору самі запропонували міським чиновникам облаштувати тролейбуси звуковими приладами. Після технічних розробок, обговорень, та випробувань на пілотний проект виділили 50 тисяч гривень.

Вартість одного такого приладу складає 631 гривню. Чиновники обіцяють вивчити думку рівнян, однак на маршрутні таксі їх не встановлюватимуть, бо кажуть транспортникик, така практика далеко не всім пасажирам до вподоби.