Повстали проти "Рівнефармації" мешканці 5 будинку на майдані Незалежності у Рівному. Люди стурбовані - підприємство зазіхає на їхню прибудинкову територію, тому вони й стали на захист свого багатостраждального двору.

Цей двір у самісінькому центрі Рівного ще донедавна був одним із найнепривабливіших в місті. Тут збиралася наркозалежна молодь, а люди напідпитку справляли нужду просто перед вікнами квартир. Відвоювавши з допомогою міського голови прохід до майдану Незалежності, мешканці будинку самотужки облаштували дитячий майданчик та загородили його. Проте, отримали небезпеку з іншої сторони. Сусідська "Рівне фрамація" розгорнула будівництво на їхній території.

Люди занепокоєні, що тепер мирному існуванню настане кінець. Вони не хочуть, аби їхнім подвір'ям снували вантажівки із медпрепаратами. Тому звернулися до міського голови, депутатів та навіть прокуратури з вимогою захистити їх від свавілля сусідів. Проте, у "Рівне фармації" такий розвиток подій вважають неправильним. Адже, жодного закону вони не порушують, бо мають власний метр навколо будинку. Та й будують не рампу, а лише пожежний вихід.

Завірянням фармацевтів мешканці будинку віри не ймуть. Проте, таки сподіваються на порядність сусідів. Інакше, запевняють, воюватимуть за власний двір, а у випадку порушень обіцянок відстоюватимуть свої права не словами та паперами, а ділом - перекриють доступ до так званого пожежного виходу.