У не дитячу забаву гралися дорослі. На міський кубок з гри "Мафія" зібралися кращі гравці Рівного, а ще приїхали суперники із Тернополя. Їхні протистояння тривали 2 дні. Гравці вдавалися до хитрощів, маневрів та показували практично і вчить мислити на декілька кроків наперед. А ще це гарний привід зустрітися зі старими друзями і знайти нових.

Виключно жести, ні пари з вуст, поки не прийде час і ведуча не надасть слова. Усі вони грають у Мафію. Серед мирного населення за цим столом є мафіозі, Дон, шериф. У кожного своя роль та відповідні можливості у грі, але хто є хто, знає лише ведуча та, власне, мафія.

Вони грають уже другий день. Жоден не знудився, навпаки кажуть, залишалися сильніші гравці, і грати тільки цікавіше. За перший день відбули 16 ігор, 15-ро слабших відсіялися, 10-ро тепер борються за призові місця. Ярослав у "Мафію" грає відносно недавно, півроку. Така забава, пояснює, допомагає у житті. Зараз хлопець студент-четвертокурсник, у майбутньому - менеджер.

Завдання мафії на чолі із Доном знищити мирне населення. Безневинні селяни, не знають, хто щоночі вбиває котрогось із них. Їхнє завдання - вирахувати мафію та вбити їх поки вони не винищили усіх селян. Мають 60 секунд, щоб озвучити позицію, коли вранці у поселенні відомі нові втрати.

Від їхнього обговорення та голосування згодом, залежить результат гри та хто скільки балів отримає. Незалежно від ролі у грі та перепалок під час обговорення, поза нею, вони товаришують. А ще запрошують учасників клубів із інших міст.

Протягом другого дня ігор, успіх був на стороні мирного населення. Селяни перемагали мафію п'ять разів. Стратегом та найситьнішим гравцем став організатор Кубку — Олексій Смірнов. Із Рівного до Тернополя забрав із собою третє призове місце й нагороду Ярослав. Щоправда, свої лаври хлопець розділив із рівнянином.