Проблеми з місцями у дитячих садочках міська влада Рівного намагається вирішити вже не перший рік. У планах освітян відкрити новий дитячий садок за номером 4, де зможуть займатися близько сотні дошкільнят. Щоправда, шлях до відкриття дуже довгий: численні проекти, затвердження документів, пошук коштів у бюджеті. А ще, таємниці, якими багата історія Рівного.

Порожні кімнати та майданчик . Немає ні води, ні світла. Вже колишній притулок для неповнолітніх очікує, поки нові власники почнуть ремонт. Назвати необхідну на реконструкцію суму в міському управлінні освіти наразі не можуть. Огляд приміщення тільки закінчили проектанти. І спеціалісти готують документи на жовтневу сесію Рівне ради.

Будівлі на Кутузова необхідна і ще одна перевірка, санепідемстанції. Щоб виміряти рівень випарів ртуті у підвалах. Колишні працівники скаржилися, що під час роботи тут у них боліли очі, було важко дихати, паморочилася голова. А коли садок був відомчим і належав Газотрону, там стався інцидент, пригадують старожили.

У планах освітян - відкрити новий дитячий садок наступного року, адже на виготовлення документації потрібно кілька місяців. Міська влада планує прийняти тут понад 100 дітей. І обіцяє перевірити ретельно приміщення, щоб не наражати маленьких рівнян на небезпеку.

Працівники державної установи Рівне нський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України найближчими днями обіцяють перевірити рівень випарів ртуті у будівлі №23А на вулиці Кутузува. Знімальна група "Рівне 1" зніматиме цей процес і обов'язково повідомить глядачів про результати перевірки.