Так мешканці будинків на вулиці Кіквідзе повстали проти забудови. Люди переконані, що магазин зводять тут незаконно. У повстанців є лист з прокуратури, в якому заступник прокурора області забороняє приватним підприємцям щось будувати на території біля багатоповерхівок. І окремим пунктом зобов'язує відновити благоустрій на земельній ділянці.

Подібне відео часто можна побачити у соціальних мережах. Особливо активно зараз ламають паркани незаконних забудов у Києві. Проте, ці кадри відзняті декілька днів тому у Рівному. Мешканці будинків на вулиці Кіквідзе взялися нищити паркан. Учасник тих подій Мирослав Лисак стверджує, робили це, щоб пришвидшити виконання припису прокуратури.

Конфлікт через забудову триває з 2005-го року. Саме тоді сесія Рівне ради вирішила передати в оренду земельну ділянку біля житлових будинків на вулиці Кіквідзе. Проте, люди кажуть підприємець, якому виділили земельну ділянку не виконував умови оренди.

Мешканці будинків стверджують, що зверталися і до міської влади, і до депутатів. Останні навіть створили комісію, щоб вивчити ситуацію навколо забудови. Проте, так нічого і не зробили. Під час зйомок сюжету на місце скандальної забудови приїхав і забудовник. Каже, будуватиме свій магазин і надалі.

Андрій Федорчук переконує, всі відповідні документи на проведення будівельних робіт саме на цій земельній ділянці в нього є. Тому, каже працює за законом. Перший місцевий і надалі відстежуватиме ситуацію навколо скандального будівництва.