У четвер, 28 травня, міський голова Рівного Володимир Хомко (В.Х) після  програми "На часі" відповів на запитання відвідувачів сайту www.rivne1.tv

1. Рівнянин Сергій цікавиться: "Пане мер, вулиці міста вже більш-менш заасфальтовані і відремонтовані після зими. А ось чи будуть ремонтуватись дороги біля багатоповерхових будинків? Зокрема, цікавить ситуація по Шухевича, 18".

В.Х. – Розпочнемо з першого питання. Що стосується дворових проїздів, то будемо асфальтувати. Навряд чи ситуація буде ідеальною, але буде кращою – це сто відсотків. Адже закладені кошти і на асфальтування дворових проїздів.

... Просто всі сили міського ШЕУ було кинуто на те, щоб відновити проїзд по дорогах. Бо після зими – і як автомобіліст сам це розумію – їздити по цих дорогах було просто неможливо. Зараз кілька таких важливих робіт у нас ведеться в місті: Макарова, Корольова, ще деякі вулиці. І як тільки вийдемо звідти, одразу підемо по дворових проїздах. Це не буде взимку, це буде влітку.

... Користуючись нагодою, хочу повідомити, що у мене було спілкування з мешканцями Шухевича, 18, і я пообіцяв цим людям, що ми зустрінемося у них у дворі. Там є проблема ще й з дитячим майданчиком, з дворовим проїздом, в'їздом у двір біля арки ... із тепловим лічильником. Взагалі нарікань на облік тепла у місті дуже багато, і я беру це під свій контроль. Поставлено завдання пану Сергійчуку до початку опалювального сезону зі всіма користувачами владнати проблему теплових лічильників.

... По-перше, ми зробимо так, щоб люди були впевнені, що лічильник показує правильно. Пан Сергійчук нещодавно давав коментарі, я читав ці коментарі й погоджуюсь з ним, що лічильник не економить тепло, він лише констатує, скільки спожито. Якщо будинок без вікон, без дверей, не утеплений, то очевидно, що споживання тепла буде більшим. Лічильник тепла стимулює утеплити будинок. Ми будемо слідкувати за тим, щоб і ЖЕКи працювали в цьому напрямку. Навряд чи нам вдасться утеплити панельні будинки. Хоча один пілотний проект ми плануємо втілити в місті: утеплити панельний будинок і подивитися, що з цього вийде.

2. Рівнянин Микола Борович питає: "Яка буде ситуація з проїздом вулицею Соборною? Чому прості люди та бізнесмени повинні палити бензин та витрачати час, об'їжджаючи центр, а в цей час через центр то у магазин, то на ринок роз'їжджають панночки в дорогих авто" Прокоментуйте це, будь ласка.

В.Х. – ... Я думаю, що ми відмінимо на наступний рік дозволи на проїзд центром, щоб не було нарікань і підозр, що ми ці дозволи комусь не тому даємо ... А тоді, якщо депутати проголосують і обґрунтують це юридично, буде платний проїзд по місту ... лише по тих місцях, які найбільше перевантажені. А ці кошти витратимо на те, щоб покращити рух в інших місцях.

3. Рівнянка Наталія пише: "Я щодня вранці і ввечері вимушена їхати на роботу автомобілем з вулиці Шухевича і до Луцького кільця, тобто по вулиці Млинівській. На цій дорозі щодня затори, які можна порівняти з київськими, майже щодня стаються ДТП. Проїжджа частина вузька, покриття незадовільне, особливо взимку. Прошу вас підняти питання про можливе будівництво або переобладнання дороги".

В.Х. – Не хотів би забігати наперед, але ми з наступного півріччя плануємо замовити серйозну роботу в нашому місцевому університеті, буде залучено дві кафедри, щоб вони надали пропозиції із впорядкування руху і транспортних розв'язок у Рівному. Там є такий фахівець у цій галузі пан Гайдукевич, який уже мені приносив пропозиції, в тому числі й по цій вулиці. Там треба будувати серйозний перехід над залізницею, інакше це місце не буде розв'язане, як би ми не асфальтували цю вулицю. Це недешево, але після того як буде виконана ця робота, будемо проектувати таку річ, в тому числі й на тому напрямку. Якби ця жінка їздила по Степана Бандери, вона б з подивом для себе побачила, що те саме робиться на Степана Бандери. У нас роз'єднане місто на дві частини і лише декілька магістралей з'єднує. Тому треба терміново робити один в районі залізничного переїзду, на вулиці Пересопницькій, а другий – по Князя Володимира. Це справа не завтрашнього дня, а післязавтрашнього, пов'язана з великими коштами. Але в перспективі це буде плануватись.

4. Цікавиться пан Юрій: "Пане голово, у Рівному є масив "Золоті ворота" між вулицею Мірющенка і Новим Двором. Скажіть будь ласка, коли він буде розбудовуватись? Для чого його віддали у приватні руки?"

В.Х. – Для чого віддали у приватні руки, я сказати не можу. Наскільки я знаю, ця земля була взагалі за межами міста Рівного, це було кілька років тому. Є проект, він узгоджувався зі мною, коли я був директором водоканалу. Ми давали технічні умови на мережі води, каналізації та іншого. Проект гарний, мені подобається. Наскільки я розумію, зараз проблема з інвесторами. Не кожен хоче зараз вкладати в житло. Але я думаю, що проблема вирішиться і він буде забудований. З боку вулиці Новодвірської роботи вже почалися, там вже є котеджі, багатоповерхові будинки. Адже проект передбачає не тільки приватний сектор, але й висотну забудову, супермаркети, кінотеатри. Це гарний мікрорайон.

5. Рівнянка Олена пише: "Скажіть, будь ласка, як можна стати членом Вашої команди?"

В.Х. – Ви знаєте, в основному членами команди ставали якимось таким стихійним способом. Тому що люди приєднувались до мене під час виборів, до виборів, когось я знав раніше, є люди, яких я шукав. Скажімо, по управлінню земельних ресурсів я довго підшуковував людину. Якщо пані Олена спеціаліст у якійсь галузі, яка потрібна для міста, то будь ласка – я чекаю її в себе в кабінеті, візьму її на облік і коли прийде час, вона стане членом цієї команди.