Наступного року отримати Шнобелівську премію усі шанси має житлово-комунальне управління Рівного. Кожного жовтня у Сполучених штатах Америки її вручають за найкумедніші або найабсурдніші дослідження та відкриття. Рівненське управління ЖКГ винайшло новий спосіб ремонтування дахів.

Дірки у покрівлі будинків у нашому місті латають… фанерою. Принаймні так вчинили із двоповерховим будинком на вулиці Шевченка, 18. Але навіть такий ремонт мешканцям довелось добиватись майже рік. Коли люди зібрались вперше та прийшли до профільного управляння, їм сказали, якщо квартири приватизовані тож усі ремонти стосовно даху вони повинні робити самотужки. Пізніше, все ж створили комісію, яка обстежила стан даху цього будинку та у листопаді 2012 року винесла вердикт: покрівля потребує капітального ремонту. Пообіцяли його виконати у другому кварталі 2013 року. Ясна річ, це так і залишилось обіцянкою. А увесь цей час крізь дірку у даху топило під’їзд.

Скільки років цьому будинку не пам’ятають навіть його мешканці. У багатьох місцях дерев’яні конструкції струхли. Мешканці розповідають, що перед розпадом Радянського союзу його визнали аварійним, збирались зносити і видати людям нові квартири. Та не сталося як гадалося. Зникла країна з нею зникли і надії цих рівнян. Капітальний ремонт даху цього будинку обмежився латанням шматком фанери. Те, що далі тут ніхто нічого робити не збирається людям дали чітко зрозуміти.

Надалі громадський контроль продовжуватиме добиватись від чиновників якісного ремонту цієї покрівлі. Зокрема, дуже цікаво, яким був кошторис такого ремонту.