На цілий тиждень були прикуті погляди усієї західної України до Рівного. У місті проходив етап Чемпіонату України з футболу серед спортсменів з вадами слуху. Тож кращі шість команд регіону боролися за вихід у фінал.

Чемпіонат України з футболу серед спортсменів з вадами слуху проводиться щорічно. За схемою чемпіонату Україна розділена на чотири зони - захід, південь, схід та центр. Рівне нщина відноситься до західного регіону тому і змагатись місцевій команді довелось з п’ятьма сильнішими збірними областей Краю. Місце ж для проведення змагань обрали не випадково.

Футбольні арени міста впродовж тижня приймали команди із Луцька, Тернополя, Івано-Франківська, Львова та Закарпаття. Гості із сусідньої Волині далеко не вперше брали участь у чемпіонаті. Втім віковий ценз до 23 років цього річ неабияк відзначився на їхній команді. Молоді спортсмени не завжди можуть показати достойний футбол

Не зважаючи на труднощі рівненська ж команда до змагань підійшла більш ніж серйозно і проблеми через вікові обмеження спортсменів подолала..

У підсумку після тижня змагань до Всеукраїнського фіналу вийшли збірні Тернопільської та Рівне нської областей. За чемпіонськими медалями вони відправляться до Євпаторії 17 жовтня. Саме тоді і стане відоме нове ім’я чемпіона України.