Рівненщина на загальноукраїнському фоні аграрних показників 2013 року виглядає чи не найкраще. Урожай - не гірший попередніх років, враховуючи несприятливу погоду та затяжну зиму, кажуть фахівці. При цьому продовольчих проблем рівненчанам остерігатись не слід. Вистачить як зерна, так і овочів.

Зернові на полях Рівне нщини уже зібрані і відлежуються на сховищах. Урожайність на рівні минулого року. Проте сучасні технології дозволили декому і покращити підсумковий результат.

Овочі цьогоріч фермери та селяни садили з острахом. Відсутність ринків збуту минулоріч змусили їх бути обережними. Посадили менше, але область та деяких замовників взимку продуктами забезпечать. Ажіотажу просять рівнян не боятися. Він спекулятивний.

Подібні ярмарки обіцяють при хорошій погоді провести у Рівному на Набережній ще 12 та 19 жовтня. Паралельно на роздрібні торги виходять господарники поля і в районах. Проте сподіваються, що долю їм полегшить заплановане відкриття оптового ринку. Бо відсутність ринку збуту - головна проблема рівненських фермерів і селян.