У Рівному 3 жовтня пройшов семінар для голів громад Рівненщини з особливостей написання та виконання проектів для розвитку своїх об'єднань. Узяли участь у ньому понад 130 голів сільських та селищних рад. Запрошеним гостем став представник Державного фонду сприяння місцевого самоврядування в Україні - Анатолій Ольшанський. То ж як отримати кошти на той чи інший проект та покращити справи своєї громади.

Валентина Солощук перший проект для своєї громади написала у 2011 році. Тоді разом із Заборольською громадою вона виграла у обласному конкурсі понад 30 тисяч гривень для облаштування обрядово-святкової зали. Тепер прибула на семінар, щоб освіжити знання, бо цьогоріч планує взяти участь у Всеукраїнському конкурсі. Ціна питання - два мільйони 300 тисяч гривень.

Навчально-методичний семінар з питань розробки проектів та програм розвитку місцевого самоврядування зібрав понад сто тридцять голів районних, міських, сільських та селищних рад області. Особливістю конкурсу 2014 року стало підвищення суми грантів. Тепер держава готова давати на проекти більше коштів.

Прийом проектів розпочався у вересні цього року і триватиме до 31 січня. А вже до 15 червня 2014 року будуть відомі імена переможців. Ціна не мала - компенсація половини суми проекту від державного бюджету. Нагадаємо, за підсумками 2012 року громади Рівне нщини виграли на розвиток своїх громад майже три мільйони гривень.