Окрім того Володимир Хомко у 2012-му не прозвітував за свою роботу. Такий висновок зробили активісти Громадянської мережі "Опора" під час презентації проекту "Індекс публічності місцевого самоврядування". У 2013-му активісти вимірювали одинадцять міст України, серед яких і Рівне.

Відкритість, прозорість та публічність органів місцевого самоврядування - три основні показники, за яким координатори Громадянської мережі "Опора" визначали індекс публічності. Основні джерела, з яких черпали інформацію активісти - подання та опрацювання інформаційних запитів, аналіз інтернет-сайтів органів місцевого самоврядування та власне спостереження за їхньою роботою. Для Рівного результати невтішні, переконують автори проекту.

"Опорівці" переконують, за останні два роки ні міський голова Рівного, ні більшість депутатів та чиновників Рівне ради та міськвиконкому не прозвітували за свою роботу перед громадою. Втім, міські обранці стверджують, все залежить не від посади, а від людини. Тобто, чи хоче вона звітуватися, чи ні.

Особливо показовий приклад для визначення публічності у Рівному за версією "Опорівців" є прозорість та звітність Володимира Хомка.

Влодимир Хомко - 9-ий з 11-ти міських голів, роботу яких досліджували активісти. Найкращі за індексом публічності мери Івано-Франківська та Луцька, найгірші - Ужгорода та Черкас.