Дерибан замість розподілу. Депутати Рівнеради на черговому пленарному засіданні Рівнеради скандальні земельні ділянки таки роздали. Щоправда, лише частину - 20 наділів на вулиці Київській. При чому проголосували за це питання депутати у закритому таємному режимі попри те, що до цього голосували відкрито і поіменно. Питання про решту 47 садових ділянок на Погоринської-Федіна, це в районі Басового Кута депутати зняли з розгляду. Однак у цьому разі через законодавчі нововведення претенденти на ділянки можуть розробляти проект землеустрою навіть без рішення ради.

У порядку денному чергового пленарного засідання сесії Рівне ради було одразу три скандальні земельні питання. Одне - про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для індивідуального садівництва на вулиці Київській, інше - подібне тільки вже про ділянки в районі Басового Кута. Третє питання найскандальніше - на вулиці 16-го липня землю мали виділити там під будівництво. До розгляду першого питання депутати підійшли, голосуючи у відкритому поіменному режимі. Міські обранці цікавилися, згідно з якими документами ці землі - сільськогосподарського призначення.

Після ще кількох питань та відповідей міський голова поставив скандальне питання на голосування. За - тридцять депутатів. Питання пройшло. В залі лунали обурені вигуки. Ніхто не міг зрозуміти як відбувалося голосування. "Свободівці" вимагали надати їм інформацію про те, хто і як проголосував.

Результати голосування не сподобалися і наданому депутатові України.

На вулиці Київській земельні ділянки виділили. Пізніше за ініціативи депутата Рівне ради Юрія Запорожця питання з виділення землі на Басовому Куті зняли з розгляду. А за скандальну земельну ділянку на вулиці 16-ого Липня міські обранці не проголосували.

Міський голова Рівного підтвердив, що депутати за виділення землі на вулиці Київській голосували в закритому режимі. Чи є це порушенням регламенту Володимир Хомко не знає. Пояснив, що цим питанням повинні займатися відповідні органи.