18 вересня 2013 року виповнилося рівно 30 років з моменту відкриття нового рівненського мототреку. Саме в цей день були проведені міжнародні змагання за участю радянських, польських, угорських та чеських спортсменів. Безпосередні учасники тих подій діляться своїми спогадами з читачами Rivne1.tv.

Мототрек, як унікальна спортивна споруда міста Рівного, був таким не завжди. У 59 році коли він був побудований, його трибуни та паркани були повністю дерев’яними і розміщувався він перпендикулярно до нинішнього.

У 60-ті роки славу рівненського спідвею кували Віктор Трофимов, Григорій Хлиновський, Борис Горка та інші відомі спортсмени. Доріжка старого мототреку була доволі специфічною та неодноразово допомагала гонщикам Радуги здобувати перемоги у важливих матчах командної першості Радянського Союзу.

З часом якість стадіону, як і якість гаревої доріжки погіршувалися. Усі ці фактори вплинули на рішення розпочати реконструкції рівненського мототреку.

Реконструкція доріжки рівненського мототреку завершилася у 1976 році, однак тільки через рік, а саме 22 липня 1977 року були проведені перші змагання зі спідвею на ще не добудованому стадіоні. Завершити будівництво спортивної споруди, завдяки старанням місцевої влади та підвідомчих їй організацій, вдалося лише у 1983 році.

Відкриття нового мототреку було приурочене святкуванню 700-річчя міста Рівного. Подарунком для глядачів були дводенні особисті змагання - 17 вересня за участю радянських спортсменів, 18, у день офіційної церемонії відкриття, міжнародна гонка, в якій стартували також представники Польщі, Угорщини та Чехословаччини. Ажіотаж навколо міжнародних змагань зі спідвею був настільки великим, що всім бажаючим просто не вистачило місця на стадіоні.

Обидві гонки закінчилися тріумфом Віктора Кузнєцова. Окрім того спортсмен рівненського Сигналу двічі поновлював рекорд рівненської доріжки який належав до цього Григорію Хлиновському.

Закордонні спортсмени та делегати були вражені рівнем підготовки рівненського мототреку. Нова спортивна арена по праву отримала статус найкращої у Радянському Союзі та увійшла до топ-5 у Європі.

Високих оцінок заслужила і якість доріжки, яка вирізнялася особливим червоним кольором.

За 30 років багато чого змінилося у житті мототреку, - зникло освітлення, проте з’явилися надувні борти.

Мешканці Рівного так само як і раніше люблять спідвей, однак його майбутнє стає все більш туманним.