Дитячий садок «Пролісок», що у селі Деражне Костопільського району, зайняв друге місце в обласному конкурсі «Дошкільний навчальний заклад майбутнього». За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Григорія Таргонського, дитсадок став одним з кращих за організацією навчально-виховного процесу. Також у «Проліску» велику увагу приділяють фізичному, психологічному та духовному розвитку дошкільнят. Окрім цього, тут дбають про безпечні умови виховання малечі, якісне харчування, а ще - високий рівень медичного обслуговування.

Водночас, сільський дошкільний заклад, котрий розрахований на 90 діток, переповнений, розповіла завідуюча дитсадка Алла Шабаровська. Нині там виховують 120 дітей. А на черзі - ще декілька десятків маленьких деражненців. Відтак, аби виконати президентське завдання й забезпечити діток дошкільною освітою, у районі шукатимуть шляхи створення додаткової групи в «Проліску», тим більше, що площа закладу дозволяє це зробити. Зокрема, планують вивільнити приміщення, які донині використовували не за призначенням.

Тим часом обласний рейтинг найкращих сільських дитсадків очолив Зорянський ДНЗ Рівне нського району. У ньому виховують три сотні малюків, дбаючи про їх ранній інтелектуальний і творчий розвиток. А серед міських закладів першим став дошкільний реабілітаційний центр «Пагінець». У ньому, зокрема, створені всі умови для діток із особливими потребами.