Туристичні походи, наукові та історичні дослідження рідного краю, опанування ремесел - усе це об'єднує юних краєзнавців області. Сьогодні вони презентували свою роботу для фахівців. Школярі-краєзнавці впевнено демонстрували не лише досягнення , а й вміння усієї команди однодумців.

Випускниця Катя Богданець уродженка села Межиричі Острозького району. Вперше краєзнавством захопилася у восьмому класі. Нині готова годинами розповідати про свій рідний край. Каже на Острожчині є що подивитися. І окрім звичних туристичних принад розповідає про інші, менш відомі.

Активний відпочинок - це запевняють наставники, улюблене заняття юних краєзнавців. Адже пізнати і вивчити свій край можна тільки занурившись у нього. Тоді з'являються нові запитання, і стимул шукати відповіді на них.

Кожен район має п'ять хвилин на презентацію власної роботи та досліджень. Організатори розповідають, оцінюватимуть роботу краєзнавців комплексно.

Організатори впевнені такі виставки-конкурси стимулюють дітей до нових досліджень та творчих планів. Тому найцікавіші проекти відзначать одразу, а найкращий район у вивченні краєзнавства та туризму визначать згодом. Однак кажуть, найкращий результат це бажання дітей у майбутньому обрати професію у туристичній галузі.