У понад 5 разів зросла кількість дитсадків, які створили власні веб-сайти, прозвітували заступникові голови облдержадміністрації Олексію Губанову.

Якщо на кінець навчального року їх було 27, то нині інтернет-ресурси вже діють у 140 дитячих садочках Рівне нщини.

Таку ж динаміку необхідно тримати й надалі, акцентував Олексій Губанов. Адже від цього залежить запровадження електронної реєстрації дітей у дошкільні заклади. Це вимога часу та зручність для батьків, які зможуть обрати дитсадок та записати до нього свого малюка не виходячи з дому - за допомогою Інтернет-мережі, зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Окрім того, система дасть змогу прогнозувати наповнюваність дитсадків, контролювати черги, а ще - планувати необхідність створення додаткових місць.

Такий електронний сервіс вже запровадили в обласному центрі.

Активно до даної ініціативи долучилися також освітяни Кузнецовська та Дубного.

Тим часом за оцінкою освітян, найкращі веб-сайти мають дитсадки «Грайлик» (м.Здолбунів), «Теремок» (м.Дубровиця) та «Ромашка» (м.Острог).

Тут, зокрема, за допомогою Всесвітньої мережі батьки можуть ознайомитись із інформацією про заклад, викладацький склад, роботу гуртків та іншими корисними для батьків повідомленнями. Так, на сайтах є інформація про розклад занять та режим дня кожної групи дошкільнят. А ще діють рубрики психолога, вихователя, а також батьківська сторінка.