Єдина в Україні сірникова фабрика, яка знаходиться на Рівненщині, визнана банкрутом. Державне підприємство з виготовлення дерев'яних запальничок не буде більше існувати постановив суд. На рівненській сірниковій фабриці вже працює ліквідатор – арбітражний керуючий. Чи стануть тепер вітчизняні сірники дефіцитним товаром для українців?

Сергій Гаврушенко вісім років пропрацював на „Рівне нській сірниковій фабриці”. Каже, занепад державного підприємства робітники відчули на собі ще 2007 року.

Вже тоді, розповідають робітники, єдине в Україні державне підприємство, де виготовляли сірники, зупинило виробництво. Обладнання почало використовувати товариство з обмеженою відповідальністю „Українська сірникова фабрика”. Яка ще й орендувала тутешні приміщення. Відтак, у 2010 на державному підприємстві залишилося лишень двоє робітників: директор та бухгалтер. Решта продовжували виготовляти сірники, тільки вже не на Рівне нській державній, а на Українській приватній фабриці. Тут заголовками у медіа про банкрутство єдиної сірникової фабрики обурені.

Як склалося, що приватне підприємство успішно розвивається, а державне - зазнало краху, директор останнього не відповів, посилаючись на стан здоров'я. З достовірних джерел стало відомо, що „Рівне нська сірникова фабрика” із початку її зведення була приречена на занепад: її збудували, забезпечили обладнанням, а обігових коштів для розвитку, держава не надала. Внаслідок чого підприємство загрузло в кредитах. Відтак, вже шість років в Україні виготовляє сірники виключно приватне товариство. Твердять, банкрутство „Рівне нської сірникової фабрики” не позначиться на виробництві.

Українці не відчуватимуть дефіциту в сірниках, запевняють на фабриці. Залишиться колишньою і ціна на цей товар.

До теми: Спогад з горища. Колекція сірникових коробок "Рівне нської сірникової фабрики"