Школярам України сьогодні презентували новий предмет. Презентація курсу «Основи податкових знань» пройшла і в Рівному. Одну годину на тиждень з цього року дев’ятикласники вивчатимуть як і хто в нашій державі платить і не платить податки. Ініціювали введення предмету в навчальну програму Міносвіти і Міндоходів. Надрукували 400 тисяч підручників. Цьогоріч курс вивчатимуть спеціалізовані заклади. З наступного року вчити податкову справу будуть чи не усі школярі України старшої паралелі.

Ось так виглядає підручник дев’ятикласника з основ податкових знань. У ньому представлена історія походження зборів, система формування бюджету, перелік податків в Україні та опис системи роботи податкової служби. Їх на Рівне нщину надійшло близько 35 тисяч примірників із 400-тисячного тиражу. То ж, запевняють в обласному управлінні освіти, батькам понести додаткові витрати не доведеться.

Сьогодні курс з основ податкових знань вивчатимуть лише учні спеціалізованих закладів із економіко-правовим профілем. Втім, рекомендуватимуть вчити податкову науку усім школам області. Це, кажуть освітяни, справа добровільна. А сьогодні спільно з податківцями розробляються навчальні курси для 10 та 11 класів.

Чи сподобається дітворі така наука - покаже час. Цей навчальний рік стане пілотним. Вчителі економіки та права пройдуть навчання, аби викладати предмет. Поки ж першими рівнянами, котрі отримали підручники, стали учні Рівне нського економіко-правового ліцею.