Забитися, поранитися чи почути лайку замість погратися у піску чи погойдатися. Таке дозвілля чекає на сотні дітей, чиї батьки отримали або ж придбали житло у будинках №№ 73, 55 та 77 на вулиці Соломії Крушельницької. На скарги і прохання рівнян встановити нові сучасні майданчики чи відремонтувати старі, реакції комунальників немає. Натомість діти щодня ризикують травмуватися на поіржавілих гойдалках та залишках цементних плит.

Майже 30 років служать дітям ці металеві гойдалки, барабан, гірки та потяг. Гірку латали вже не один раз, навіть приварили нові сходи. Однак, малеча не настільки вправна, щоб втриматися ручками за одні поручні - падають часто, скаржаться їхні мами. І заборонити дітям гратися у цих дворах батьки не можуть, бо більше ніде. Листи в ЖКП "Галицьке "з проханням відремонтувати чи поставити новий майданчик залишилися без відповіді.

Понад рік тому, коли об'єднали жеки, дитячі гойдалки вперше пофарбували. Мами з навколишніх будинків зраділи. Кажуть, думали, що слідом почнуть ремонтувати. Однак, цього не сталося. Навіть пісочницю як слід не встановили, тож згодом вона зламалася.

Начальник дільниці з ЖКП, яке обслуговує територію цих будинків, переконує, що ремонтувати майданчики не має права, бо на такі дії необхідна ліцензія і відповідні дозволи. А таким займаються спеціальні фірми. Водночас каже, у цьому дворі біля літнього кінотеатру щовечора збирається сумнівна публіка, яка псує все, що бачить. Тому відремонтоване чи нове довго не прослужить.

Знести літню естраду не проти і мешканці навколишніх будинків. Адже кожного дня діти граються поруч з п'яницями та наркозалежними, чують лайку, піднімають пляшки та шприци. А міліція у ці двори не поспішає, щоб забрати до відділку порушників спокою. В управлінні житлово-комунального господарства здивовані, що досі жителі з Соломії Крушельницької до них не зверталися. І кажуть, що запланують встановлення нового майданчика на наступний рік, бо на ць осінь вже немає коштів. Однак ,радять батькам все ж таки написати заяву.

А поки батьки чекатимуть виконання обіцянок, їхні діти гратимуть на небезпечних атракціонах. Хоча в управління запевнили, що зобов'яжуть жекцівців аби відремонтувати зруйновані гойдалки, або ж демонтувати їх взагалі.