Свої найкращі поезії за 33 роки творчості у Рівному презентував відомий поет, перекладач, наш земляк Олександр Ірванець. Книгу уже побачили кияни та гості ювілейного ХХ Форуму Видавців у Львові, що завершився днями. Саме дорогою звідти на свою маленьку батьківщину завітав автор. У світлиці обласної бібліотеки зібралися найзатятіші прихильники його творчості.

Перший на сторінках збірки Олександра Ірванця «Вибране за 33 роки» вірш – Художник. Написав його, будучи молодим студентом Дубенського педагогічного училища у 1980. Поезію вважає вдалою. Виносити на загал не соромиться. Сьогодні досвідчений автор презентує 95 найкращих своїх творів. Не мало, не багато, але все тому, що більше сьогодні Олександр Ірванець перекладає, аніж пише.

Не обійшлось на презентації і без читань. Саме послухати наживо Олександра Ірванця прийшло кілька десятків рівнян.

Проте лунала поезія нашого земляка не лише з його уст. Цитує автора і молодь. Іван Мельников прочитав лише одну збірку, на ній отримав заповітний автограф, а нашій знімальній групі продекламував своє улюблене, з творчості Ірванця.

Поетична збірка «Вибране за 33 роки» увійшла до серії «Числа» видавництва «Лаурус». Поряд з Ірванцем – поети України і Росії. Кожна збірка, з яких має своє число. У рівнянина – це вік Христа – 33. Для нього це не випадково, каже автор. Збіркою – він підсумовує, чого досяг.