Несподіваний поворот отримала справа про призначення головного лікаря обласного перинатального центру. Ще вчора на комісії депутати-комунальники погодилися на кандидатуру Вікторії Єнікеєвої. Однак вже сьогодні, профільна медична комісія прийняла абсолютно протилежне рішення. І запропонували голові обласної ради це питання на сесію не виносити. Чому знає Ярослав Кухаренко.

Кандидатуру головного лікаря обласного перинатального центру депутати обговорюють не вперше. Востаннє ж, споміж трьох кандидатів обрали одного - головного акушер-гінеколога області Вікторію Єнікеєву. Відтак уже цю кандидатуру погоджують постійні комісії обласної ради. Жодних заперечень вона не викликала у депутатів з постйної комісії з економічних питань та комунальної власності.

А сьогодні на профільній комісії з питань охорони здоров"я, материнства та дитинства, обласні депутати прийняли несподіване навіть для себе рішення. Лише один депутат з присутніх чотирьох, на засіданні підтримав кандидатуру Єнікеєвої, інші - утримались. Таким чином, вони рекомендують голові облради, питання про призначення Вікторії Єнікеєвої на посаду головного лікаря Перинатального центру на сесію не виносити.

Прізвище головного лікаря новоствореного медичного закладу може стати відомим вже після 23 травня. Саме на цей день і заплановане засідання обласної ради. Звісно, якщо депутати таки розглядатимуть це питання.