Мобільні телефони шкідливі для здоров"я, стверджують науковці. І навіть придумали від них панацею. До Рівного приїхав вчений, що пропонує захисні пристрої, які попередять шкідливий вплив мобільників. Щоправда рівненські науквоці до нього поставилися скептично. Чи справді телефон - шкода, а захисний засіб - ліки, дізнавались наші кореспонденти.

Серед рівненських учнів молодших класів - немобільний лише кожен восьмий , серед старшокласників цей показник ще вищий - без мобільного не можуть обійтись 92 %школярів. Це дані місцевого соціологічного опитування. Однак, вчені застерігають - мобільність - швидкий шлях до онкозахворювань. А деякі пішли ще далі і вже розробили пристрої захисної дії від шкідливого впливу телефонів.

Пан Анатолій переконує, такий маленький захисний пристрій на телефоні захистить від шкідливої дії мобілок. Коштує він - шістдесят гривень. Однак більшість рівненських вчених про - диво засіб ніколи не чули, і називають його котом в мішку. Оператори ж мобільного звязку переконують, їхні антени стільникового звязку ніякої нешкідливі для здоров"я.

Та проблема набагато глибша, наголошують вчені. Відколи зявився стільниковий звязок, в Україні ніхто не задумувався над його шкідливістю. Відтак і досі невідомо, як він впливає на людей.

Тим часом дані всесвітньої організації охрони здоровя не можуть ні підтвердити ні спростувати впливу мобільних телефонів на організм.