Чи може жінка керувати бізнесом? Якщо у Європі це питання просто не доречне, то в Україні панянки над ним ще замислюються. Особливості менталітету та психології часто заважають жінкам в Україні ризикувати та втілювати мрії в життя. Як розпочати бізнес, стати у ньому акулою, але при цьому щасливою жінкою - сьогодні вчили рівнянок спеціалісти Центру сприяння бізнесу.

Наталія Якимчук сьогодні працює у державній структурі. Але думка про відкриття власної справи її не покидає. Тому сьогодні вона учасниця семінару "Жінки у бізнесі. Започаткуй власну справу". Розповідає, до сьогодні не вистачало лише юридичних знань.

Не лише знань у законах сьогодні бракує українським бізнесменам. Найбільшою проблемою експерти називають факт отримання права на випуск тої чи іншої продукції. Особливо, коли мова іде про харчову промисловість. На жаль, констатують фахівці, законодавство і його виконавці бажають кращого. Окрім того, радять не позичати гроші у банках, а шукати підтримку у партнерів. Мовляв, ситуація не стабільна і можна стати заручником невигідної банківської системи. І остання порада - консультуватися, писати бізнес-план та прораховувати усі ризики.

Втім головне у бізнесі - бути професіоналом. І стать ту ні до чого. Ольга Лук’янова - колишній підприємець. Її стаж - 20 років. Каже, тут усі рівні. А от у особистому житті - значно важче. Сміється, дітей народжувала на ходу, на 10 день після пологів уже бігла на роботу.

Але якби не було складно, жінка-бізнесмен має вміти перелаштовуватися, і все ж лишатися чуйною та доброю.

Окрім того, учасники семінару отримали консультації про процедуру реєстрації бізнесу, написання бізнес-плану та питання гендерної рівності. Модератор заходу Артем Плескачов виношував ідею цього заходу давно і дуже радий тому, що на захід прийшло 22 рівнянки.

Такі зустрічі консультанти Центру сприяння бізнесу пообіцяли проводити і надалі. Окрім того, наголошують, для рівнян їх двері відкриті кожного дня.