90 років виповнюється Рівненській українській гімназії з часу заснування та 19 років із часу відновлення роботи закладу. До святкових дат у гімназії відкрили ще один, уже п'ятий іменний кабінет. Цього разу удостоїли другого за рахунком директора рівненської гімназії — Якова Бичківського. Тішилися й відзначали ювілеї їз нинішнім колективом перші учні гімназаї. Один із них, 8 вересня відствяткував свій 92-й День народження.

Василь Гнатович відсвяткував свій 92-ий день народження, а тепер прийшов привітати із 90-річним ювілеєм Рівне нську українську гімназію. Він один із тих учнів, хто знав та досі пам'ятає засновника навчального закладу. Гімназія була приватною та складала конкуренцію польській та російській гімназіям.

Навчатися в українській гімназії було не дешево: 25 злотих за місяць. Хороша корова у ті часи коштувала 90, пригадує 92-річний Василь Прокопчук.

Навчався в українській гімназії Василь Гнатович до її закриття у 1939 році. Два із половиною роки отримував стипендію 10 злотих. Українську гімназію відродили у приміщенні другої школи 19 років тому. Педагоги збирали будь-яку інформацію, пов'язану з історією навчального закладу.

П'ятим іменним став кабінет другого директора рівненської української гімназії Якова Бичківського. Він приїхав до гімназії у 28-му як вчитель латини. Та згодом почав викладати українську мову. Вимогливим та знаючим вчителем називають його учні. А у Рівному був обличчям інтелігенції 30-х років. Навчатися у нього було престижно.

Далі у планах - доповнити експозицію музею гімназії. Поряд із випускниками першої половини минулого століття розмістять відомих випускників часів уже незалежної України.

Дивіться також: Рівне -1999: українську гімназію №1 привітали з першим ювілеєм