На карті України наше місто пасе задніх через необлаштованість громадських місць та транспорту до потреб сучасних родин. Зокрема, мова йде про відсутність пандусів для матусь з візочками, столиків для пеленання та годувальних стільчиків. Наша знімальна група не знайшла жодної людини, котра була б задоволена ситуацією. Чому так, та що можна змінити - сьогодні міркували активні рівняни.

Пані Мирослава півдня провела з малечою в лікарні. Спочатку візок тягнула нагору. Тепер стягує вниз. Чому в дитячій обласній лікарні немає пандуса - диву дається.

Немає пандусів і в обласній бібліотеці. Якщо облаштовані сходи десь і є, то це переважно у супермаркетах та приватних структурах - розповідає рівнянка Олена. Молода мама з тримісячною Алісою долає місто переважно пішки, адже з візочками чимало тролейбусів лишаються для неї недоступними. Та й додому потрапити - проблема.

А от Анна знає, з чим порівнювати. Вищу освіту здобуває у Хмельницькому. Там, каже, ситуація набагато краща. З дитиною проводити дозвілля зручніше.

Чому про матусь з немовлятами не дбають, дивуються громадські активісти. В Україні стартувала акція - "Зробимо українські міста дружніми до сімей". Очікується участь 11 міст. Поки про свою готовність заявили Київ, Вінниця, Львів та Рівне . Ініціатори проекту сподіваються на сумління влади та бізнесменів.

Часи, коли молода мама сиділа вдома з немовлям, пройшли. Сучасні рівнянки хочуть активно проводити час. Щоправда, місць для цього в місті майже немає. Окрім того, самі рівняни байдуже ставляться до проблем ближнього. Часто, навіть, ігнорують прохання допомогти підняти візочок, бідкається Олена. Тому працює лише жіноча солідарність.

То ж зробити Рівне кращим - абсолютно реально. Уже скоро на вході у кафе, установи та лікарні з’являться ось такі наліпки. Усі інші організації та установи також мають шанс стати дружніми. Для цього потрібно не багато - пандус, іграшки, місце для годування та пеленання немовлят.