Професійно грає на фортепіано, етноінструментах, вивчає етномузикологію, а відтепер ще й письменниця. 23-річна рівнянка Ганна Шпилевська виграла 5 тисяч гривень на видання своєї першої книжки. Щоправда публікувати нічого музикант-літераторка не планувала, писала "у шухляду". Та подати заявку на участь у грантовій програмі від облдержадміністрації їй порадили у спілці письменників.

У цій збірці "Симфонія хаосу" сокровене: сльози й сміх, гіркота та радощі. Зібрання - дебютне, авторці 23. Вона музикант. Закінчила Ганна Шпилевська Львівську музичну академію. А письменницею стала, каже практично випадково із легкої руки старшої колеги.

Видання накладом лише 300 примірників. Свою дебютну збірку авторка подарує до бібліотек та презентує друзям. Усе із цього зібрання, лірику, прозу, есе, мама авторки уже прочитала. Спершу, каже, доньчин талан недооцінювала. А тепер пишається письменницею у сім'ї. Матір теж, до речі, музикант. Викладає теорію музики у Рівне нському училищі.

Розгледіла письменницю у Ганні у місцевій організації "Національної спілки письменників України". Рік тому керівниця запропонувала подати свої роботи на розгляд комісії, а нині прийшла на першу презентацію.

Тепер, каже, аналізує таланти інших молодих та перспективних, щоб і їм пощастило із грантом.